A FRAMEWORK FOR MINDFUL LIVING

THE GILD

COMPLETED LIVERPOOL MASTERPLAN & RESIDENCES

DESIGN STORY

Development:
MASTERPLAN & RESIDENCES 

Location:
THE PAPER MILL PRECINCT, LIVERPOOL 

Project Status:
COMPLETED

Product Mix:
83 APARTMENTS 

Collaborators:
WOODS BAGOT & ASPECT STUDIOS

TheGild_Logo Transparent PNG

 

The Gild consists of 83 crafted apartments in a range of 1-, 2-, and 3-bedroom typologies. Set amongst the natural beauty of the Georges River, The Gild offers a variety of bespoke laneway apartments, fused with spectacular landscaping, a private rooftop pool and exclusive resident gardens.

As a nod to the site’s industrial past, The Gild ‘s architectural vision is one of timeless homes surrounded by nature, its heritage façade celebrating raw, natural, and solid materiality to deliver an exceptional industrial finish.

Showcasing the pinnacle of urban living, The Gild’s beautifully appointed interiors feature stone benchtops, premium Italian appliances and engineered timber floors. There is an obvious refined elegance and attention to detail in every room, with natural lighting and expansive views creating a sense of ambiance and tranquillity that resonates through homes.

Located within the Paper Mill Precinct, The Gild is rich in amenity surrounded by landscaped gardens and pedestrian pathways connecting each residential tower within the precinct.

 

Register +    Precinct +

DSCN0556

 

_MG_9187

 

_MG_3049

 

IMG_9754

 

IMG_9601

 

IMG_9525

 

IMG_4260

 

 

 

IMG_4218

 

IMG_4292

 

IMG_4545

 

DSCN1149